parallax background

LIPOASPIRATIE


Lipoaspiratia este procedura chirurgicala prin care se elimina prin aspiratie depozitele de grasime in exces localizate subcutanate, sub anestezie generala sau locala in cazul depozitelor mici de grasime in exces.

Va prezentam raspunsurile la cele mai uzuale intrebari legate de aceasta operatie. Pentru orice alte detalii sau informatii va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.

1Sunt un bun candidat pentru lipoaspiratie ?
Consultatia Dvs. va stabili daca sunteti un candidat potrivit pentru aceasta procedura. Daca sunteti intr-o stare buna de sanatate fizica si mentala, cu asteptari realiste, atunci sunteti un candidat potrivit. Inainte de a va decide pentru o intervenţie chirurgicala, gandiţi-va cu atenţie la dorinţele şi aşteptarile Dvs. şi discutaţi-le cu doctorul.
2La ce ar trebui sa ma astept de la prima consultatie ?
In timpul consultatiei veti fi informat asupra acestei proceduri, asupra limitelor si riscurilor ei, si veti discuta despre ceea ce doriti si ce va preocupa. Aceasta discutie il va ajuta pe doctor sa inteleaga exact ceea ce doriti si sa determine daca poate fi realizabil in mod realist. Medicul va va examina corpul si va lua in considerare anumiti factori, cum ar fi calitatea tonusului pielii Dvs. si conturul corpului Dvs. Doctorul va va explica ce tehnici chirurgicale sunt cel mai potrivite pentru Dvs. La sfarsitul consultatiei, se vor face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical si apoi puteti discuta costul interventiei chirurgicale si datele de programare ale interventiei chirurgicale. Trebuie sa veniti la consultatie pregatit pentru a discuta istoricul Dvs. medical. Aceasta presupune sa veniti la consultatie pregatit cu o lista a eventualelor Dvs. probleme medicale, a interventiilor chirurgicale suferite in trecut, si a medicatiei actuale si a alergiilor. Este important sa ne puteti la dispozitie informatii medicale complete, deoarece acestea pot influenta rezultatul si recuperarea.
3Ce se intampla in ziua operatiei ?
Interventia Dvs. de chirurgicala de lipoaspiratie va fi efectuata intr-o clinica autorizata de chirurgie plastica, sub anestezie locala sau generala, indusa de un medic specialist anestezist. Un calmant oral va va fi administrat inaintea operatiei pentru confortul dvs. si pentru a va diminua anxietatea. Daca operatia va fi efectuata sub anestezie generala, va fi necesar sa ramaneti peste noapte in clinica. Operatia dureaza in general 1-3 ore, in functie de natura si complexitatea procedurii Dvs. Daca sunteţi fumator, va trebui sa renunţaţi la fumat cu minim 2 saptamani inainte de intervenţia chirurgicala. Aspirina şi anumite medicamente anti-inflamatorii pot provoca sangerari crescute, aşa ca ar trebui sa evitaţi sa luaţi aceste medicamente pentru o perioada de timp inainte de intervenţia chirurgicala. Atunci cand se termina operatia, veti fi dus in zona de recuperare, unde veti fi in continuare monitorizat cu atentie.
4Ce presupune recuperarea dupa interventie ?
In perioada imediat urmatoare procedurii chirurgicale veti experimenta un anume grad de disconfort si de durere. Cat sunteti in clinica vi se vor administra intravenos medicamente pentru durere. Atunci cand veti pleca acasa, vi se va da o reteta pentru antibiotice si medicamente pentru durere. Dupa operatie va trebui sa purtati un pansament compresiv timp de doua saptamani zi si noapte, si apoi numai in timpul noptii pentru inca doua saptamani.
5Ce ar trebui sa stiu despre rezultatul acestei interventii ?
De fiecare data cand se intervine chirurgical asupra corpului Dvs. o cicatrice va rezulta. Cu toate ca aceasta se va cicatriza foarte bine, va ramane intotdeauna prezenta. Va trece aproximativ un an pana cand cicatricea se va maturiza complet si isi va schimba culoarea din roz/rosiatic intr-o nuanta decolorata a pielii. De obicei nu va fi vizibila cand purtati costum de baie. Doctorul va discuta cu Dvs. in timpul primei consultatii in legatura cu plasarea inciziei. Lipoaspiratia nu este un tratament al obezitatii si nici o metoda de control a greutatii. Este indicata numai pentru a reduce depozitele localizate de grasime ce nu raspund la dieta si sport. Doctorul va poate oferi informatii despre nutritie si sport, dar in cele din urma depinde numai de Dvs. sa pastrati rezultatul acestei interventii.
6Cate vizite trebuie sa fac dupa operatie ?
Doctorul va va vedea a doua zi dupa operatie, si eventual in a 4-a zi. Apoi, va veti intoarce la 7 zile dupa operatie pentru indepartarea firelor de sutura. In timpul vizitelor postoperatorii, medicul va discuta cu Dvs. despre ce aveti de facut in continuare, precum si despre orice alte probleme ati putea avea. Dupa aceasta vizita, este indicat sa reveniti la control, dupa 3 saptamani, 6 saptamani, 3 luni, 6 luni si un an. Va rugam sa retineti ca relatia Dvs. cu Clinica Dr. Radu Silvian Cojocaru nu se termina atunci cand parasiti sala de operatie. Daca aveti intrebari sau va preocupa ceva in decursul perioadei de recuperare, sau aveti nevoie de informatii suplimentare si mai tarziu, puteti oricand sa ne contactati.
7Care este costul operatiei ?
Costul acestei proceduri nu poate fi prezentat clar si va fi stabilit numai dupa prima consultatie, in functie de particularitatile cazului Dvs. si de amploarea interventiei chirugicale alese. Cu toate acestea, va garantam cel mai bun raport calitate/pret de pe piata de profil.

INFORMATII DESPRE OPERATIE


Durata:

1-3 ore (in funcţie de amploarea operaţiei)

Anestezia:

Generala

Spitalizarea:

De obicei nu necesita spitalizare sau maxim 1 noapte de cazare in clinica noastra

Efecte secundare:

Umflarea temporara a zonei aspirate, echimoze, si durere moderata

Riscuri chirurgicale:

Durere, sangerare, infectie, afectarea rara a nervilor, asimetria zonelor aspirate, efectul incomplet al operatiei

Recuperarea:

La 1 – 2 saptamani reintoarcerea la locul de munca

La 3 saptamani se pot relua activitatile mai intense

La 8 – 12 saptamani se dezumfla complet zona operata

Durata rezultatelor:

Poate fi permanenta daca se mentin dieta si un program constant de exercitii fizice

INFORMATII DESPRE OPERATIE


Durata:

1-3 ore (in funcţie de amploarea operaţiei)

Anestezia:

Generala

Spitalizarea:

De obicei nu necesita spitalizare sau maxim 1 noapte de cazare in clinica noastra

Efecte secundare:

Umflarea temporara a zonei aspirate, echimoze, si durere moderata

Riscuri chirurgicale:

Durere, sangerare, infectie, afectarea rara a nervilor, asimetria zonelor aspirate, efectul incomplet al operatiei

Recuperarea:

La 1 – 2 saptamani reintoarcerea la locul de munca

La 3 saptamani se pot relua activitatile mai intense

La 8 – 12 saptamani se dezumfla complet zona operata

Durata rezultatelor:

Poate fi permanenta daca se mentin dieta si un program constant de exercitii fizice

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this